Lørdag 15. oktober

PUSHWAGNER fram til 13/11, Skiens Kunstforening

Vi kommer til å stille ut både tidligere verker og de nyeste verkene fra Pushwagner. Følg med.

Lørdag 26. november

Meta Norheim - 'Mellom før og nå' fram til 31/12, Skiens Kunstforening

Vi vil ha separatutstilling med Meta Norheim (1934). Bildet ovenfor kom med på Sørlandsutstillingen i 2015. Vi ser fram til å vise mange nye verker so… Les hele

Lørdag 14. januar 2017

Brita Been - 'Arvestykker' fram til 26/02, Skiens Kunstforening

Separatutstilling med Brita Been (1947). Tidligere og nye tepper vises. Et nytt teppe er under produksjon til åpningen. Bildet viser produksjon av ti… Les hele
Pågår i denne perioden

Silketrykk gjennom 40 år - utvalgte kunstnere fra Pål Gunnæs' trykkeri fram til 02/10, Skiens Kunstforening

Vi åpner utstilling på lørdag med silketrykk gjennom 40 år. Pål Gunnæs har med egne trykk samt trykk fra mange kunstnere han har trykket for gjennom d… Les hele
Skriv ut lommeprogram

Last ned lommeprogram for kommende

Skiens Kunstforening

Følges av 39 medlemmer.

Skiens Kunstforening holder til på Ibsenhuset.

Besøksadresse: Lundegata 6, 3724 Skien
Postadresse: Pb. 222, 3701 Skien
Epost: post@skienskunstforening.no

Skiens Kunstforening følger Ibsenhusets åpningstider.
Se ibsenhuset.no

Skiens Kunstforening er en medlemsbasert kunstforening som driver med utstillingsvirksomhet og andre kulturarrangementer knyttet til visuell kunst.
Vi disponerer utstillingslokale i den flotte foajeen i Ibsenhuset og har hatt disse lokalene siden Ibsenhuset ble bygget i 1973.
Mye av arbeidet i den 100 år gamle kunstforeningen er dugnad og uten dette ville vi ikke vært der vi er i dag, med en kunstsamling på 900 verk, en intendant i 75 % stilling, 350 medlemmer, samt gratis lokaler i Ibsenhuset.
Vi arrangerer omlag 10 kunstutstillinger i året hvorav 2 av disse er Telemarksutstillingen og Sørlandsutstillingen.
I tillegg låner vi ut lokalet til Skiensskolenes elevutstilling 2 uker i mai.
Resten av året legger vi vekt på utstillinger som viser bredden i norsk og lokal kunst.

Året 2010 er et meget spesiellt år for oss da vi fyller 100 år!
Jubileumsåret starter med en fargerik og frodig maleriutstilling med Hilde Vemren, opprinnelig fra Porsgrunn.
I sommer stiller vi ut Pushwagner i samarbeid med Galleri Osebro i Porsgrunn og det blir blant annet båttur mellom de to byene og galleriene.

Etter sommeren viser vi fram bilder fra vår kunstsamling, Skiens Billedgalleri med Kai Fjell, Raidar Aulie, August Cappelen, Theodor Kittilsen og Axel Waldemar Johannessen for å nevne noen.
Jubileumsåret rundes av med Jan Petter Bratsbergs storslåtte naturbilder.

Skiens Kunstforening har en Black Box som vi leier ut.
Black Boxen monteres enkelt sammen og fungerer utmerket til småarrangement som trenger et mørkt visningsrom til for eksempel film.
Black Boxen leies ut sammen med et låsbart skap med plass til prosjektor og teknisk utstyr.
Er du interessert i å leie vår Black Box ta kontakt med Ann Mari Aamot i Skiens Kunstfroening
på tlf 94 14 03 64.
www.skienskunstforening.no

Mer om sonen

Origo Skiens Kunstforening er en sone på Origo. Les mer

Telemarksutstillingen 2016 AVLYST

Telemarksutstillingen er avlyst i år – 2016.

Til neste år, i 2017, er Telemarskutstillingen 50 år og Skiens Kunstforening har allerede begynt å forberede en flott jubileumsutstilling.

Omvisning på Spriten Kunsthall 13. april 2016 kl. 18.00

Invitasjon til årsmøte i Skiens Kunstforening 15 mars 2016 kl. 18 i Ibsenhuset.

Årsmøtet blir i år avholdt på Anitra, som er i 2. etg. på restaurant Henrik. Inngang er Ibsenhusets hoveddør og så viser vi vei.

Etter årsmøtet blir det en orientering om Kunstfestivalen 2017 som vi skal arrangere sammen med Spriten Kunsthall, Kunsthall Grenland og Telemark Kunstsenter.